Noctua isi extinde linia de produse pentru a ajuta pasionatii de bricolaj sa faca fata caldurii

Noctua isi extinde linia de produse pentru a ajuta pasionatii de bricolaj sa faca fata caldurii

Noctua, cunoscută pentru tehnologia sa premiată în materie de ventilatoare, își extinde linia de produse de răcire dincolo de aplicațiile exclusiv pentru PC-uri. Noua linie Home include inițial două seturi de ventilatoare și nouă accesorii modulare, permițând utilizarea ventilatoarelor de răcire pentru PC-uri într-o varietate de moduri diferite.

De exemplu, setul NV-FS1 combină un ventilator NF-A12x25 PWM de 120mm cu un amplificator de flux de aer NV-AA1 pentru a crea o soluție puternică, dar silențioasă, pentru răcirea biroului sau a camerei, și vine cu tot ce este necesar pentru instalare și utilizare.

Cei care deja dețin ventilatoare Noctua pentru carcase pot opta pentru componente individuale, după cum au nevoie. Accesoriile includ un suport pivotant pentru ventilator, amplificatorul de flux de aer menționat anterior, un alimentator de la AC la 12V DC, un hub pentru opt ventilatoare, garnituri multi-uz și tampoane anti-vibrație în culorile negru sau maro.

Noua linie Home de la Noctua poate fi ideală și pentru răcirea componentelor non-PC, cum ar fi receiverele audio/video, consolele de jocuri, set-top box-urile sau alte dispozitive cu orificii de ventilație integrate.

CEO-ul Noctua, Roland Mossig, a declarat că pasionații de tehnologie folosesc deja de ani de zile ventilatoarele lor pentru alte aplicații decât PC-urile, adăugând că noua linie face tehnologia lor mai accesibilă pentru un public mai larg.

Specialistul austriac în răcire este cunoscut pentru produsele premium cu prețuri pe măsură, iar acest lucru nu se schimbă nici aici. De exemplu, kitul de ventilatoare NV-FS1 are un preț recomandat de 100 de dolari, hub-ul pentru opt ventilatoare costă 45 de dolari, iar adaptorul de alimentare costă aproximativ 30 de dolari.

Sunt puțin surprins că nu există o opțiune alimentată de baterie – cum ar fi un suport de ventilator de birou cu un acumulator USB integrat. Un astfel de dispozitiv ar permite conectarea ventilatorului direct la suport și funcționarea „fără cabluri” pe bază de baterie. Când acumulatorul se descarcă, acesta poate fi reîncărcat ca orice altă bancă de energie, folosind un cablu USB. Poate că un astfel de dispozitiv este deja în curs de dezvoltare și va fi lansat la o dată ulterioară.