Google Pixel 8: Ultimele zvonuri și ce ne așteptăm să vedem

pixel 8 pro

Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro sunt pe drum. Google a căzut într-un model de lansare destul de fiabil pentru telefoanele Pixel, ceea ce înseamnă că ne putem aștepta în siguranță la o nouă gamă de Pixel-uri de top în fiecare an. În 2023, asta înseamnă Pixel 8 și 8 Pro.

Google Pixel 7 și Pixel 7 Pro sunt două dispozitive excelente – posibil două dintre cele mai bune smartphone-uri pe care Google le-a creat vreodată. Dar, în timp ce au câteva puncte forte serioase, o serie de probleme și oportunități ratate împiedică ambele telefoane să strălucească. Aceasta nu ar fi o problemă dacă competiția ar sta pe loc, dar nu o face. Apple iPhone 14 Pro a adus un design reîmprospătat pentru iPhone pentru prima dată în ani, iar Samsung Galaxy S23 Ultra, lansat recent, este, probabil, unul dintre cele mai bune smartphone-uri create vreodată. Deci, ce poate face un simplu Pixel?

Iată o prezentare generală a celor mai recente zvonuri despre Pixel 8 pe care le-am auzit până acum, plus o listă de dorințe cu câteva lucruri pe care sperăm să le vedem.

Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: design

Până acum, scurgerile au sugerat că Google nu va face schimbări drastice în seria Pixel 8. Designul general va rămâne în mare măsură același ca al Pixel 7 Pro, cu Google preferând din nou margini rotunjite. De asemenea, se va mări rotunjirea profilului colțului – dar cu o ușoară creștere a lățimii. Designerii de carcase confirmă acest lucru, cu imagini scurse ale carcaselor care rezonează cu scurgerile anterioare ale designului. Cu toate acestea, merită să avem în vedere că mulți producători de carcase creează randări în jurul celor mai probabile scurgeri de informații și s-ar putea să nu aibă o sursă directă în cadrul Google.

Ca în tradiția liniei Pixel, ar trebui să ne așteptăm și la o abordare dual-tone cu sticlă pe ambele părți, precum și un cadru metalic care se extinde până la banda barei camerei de pe spatele dispozitivului. Dar pare să existe o schimbare la bara camerei, cel puțin în ceea ce privește modul în care sunt așezate lentilele. În locul designului cu două decupaje pe care îl veți găsi în prezent pe Pixel 7 Pro, se pare că Pixel 8 Pro va avea doar un singur decupaj alungit în formă de pastilă, care va găzdui toate cele trei senzori ai camerei.

La fel ca majoritatea telefoanelor din zilele noastre, bara camerei ar trebui să aibă o cameră principală cu rezoluție mare, o cameră ultra-wide și un obiectiv telefoto de tip periscop. Scurgerea mai arată și un alt decupaj rotund sub blițul LED, iar un videoclip scurs a dezvăluit că acesta este un senzor de temperatură. Videoclipul arată un model care își scoate ochelarii și aproape senzorul de față pentru a lua o citire. Dacă este autentic, este o includere ciudată, și nu suntem siguri de ce un astfel de senzor de nișă ar fi util pe un telefon flagship destinat publicului larg. Se pare că aceasta este o caracteristică exclusivă pentru Pixel 8 Pro, deoarece senzorul nu apare în randările scurse ale Pixel 8.

Zvonurile confirmă faptul că Pixel 8 Pro va avea un senzor de termometru infraroșu. În timp ce s-au făcut speculații că acesta ar putea fi folosit pentru fotografii termice, acest lucru nu este deloc adevărat. În schimb, senzorul, care este un Melexis MLX90632, este folosit doar pentru măsurători de temperatură de mare precizie, non-contact. Aceasta include temperatura corpului.

Altfel, nu s-a schimbat prea mult, în special în ceea ce privește grosimea ramelor. Camera selfie se află și ea în aceeași poziție ca pe Pixel 7 Pro. Ecranul Pixel 8 Pro arată plat, în loc să aibă marginile curbate ale predecesorului său.
Se pare că ecranul are o diagonală de 6,52 inch și ar putea fi un panou de afișaj OLED cu o rată de reîmprospătare de cel puțin 90 Hz. Dimensiunile telefonului în sine par să fie de 162,6 mm × 76,5 mm × 8,7 mm.
Am avut o altă privire asupra Pixel 8 Pro la începutul lunii iulie, de data aceasta cu telefonul apărând în imagini hands-on. Într-o postare de pe Reddit (acum ștearsă), cele două fotografii au prezentat fața și spatele lui Pixel 8 Pro.
Fotografiile confirmă ceea ce vedem în randările de mai sus, inclusiv carcasea camerei redesenate și senzorul de temperatură. Mai avem o privire mai bună asupra colțurilor mai rotunjite, marginea plană a ecranului telefonului și ceea ce pare a fi un finisaj de sticlă mată pe spate.
Scurgerile pentru Pixel 8 obișnuit arată un telefon mai rotunjit, cu un cadru metalic și o bandă orizontală pentru camera din spate, precum și două senzori de cameră într-un singur decupaj alungit în formă de pastilă. Grila pentru receptorul audio de la partea de sus este mai vizibilă decât la Pixel 7 și Pixel 7 Pro, semnalând o mică schimbare de design.
Pixel 8 ar putea avea și o formă mai mică decât predecesorul său, ceea ce ar trebui să atragă entuziaștii de telefoane mici. Dimensiunile Pixel 8 par a fi 150,5 mm × 70,8 mm × 8,9 mm, ceea ce este mai mic decât dimensiunea Pixel 7, care măsoară 155,6 mm × 73,2 mm × 8,7 mm. Aceasta înseamnă că înălțimea a fost redusă cu aproximativ 5 mm și este și cu 2,4 mm mai îngustă. Dacă dimensiunea mai mică este adevărată, ar trebui să aibă o senzație mai confortabilă în mână.


Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: specificații

Avem o idee destul de solidă despre cum vor arăta Pixel 8 și Pixel 8 Pro – dar ce fel de specificații vor avea? Avem câteva idei.
Este de așteptat ca următoarea iterație a cipului Tensor de la Google, care probabil va fi numit Tensor G3, să fie prezentă, fără să mai punem întrebări. Se raportează că acest cip va fi

fabricat folosind procesul de 3 nm, ceea ce ar trebui să însemne îmbunătățiri semnificative atât în performanța brută, cât și în eficiența energetică.
Una dintre problemele care au apărut în cazul seriilor Pixel 7 a fost eficiența energetică, deoarece mulți oameni au raportat probleme legate de durata de viață a bateriei nu tocmai grozavă, plus acumularea de căldură în cazul utilizării de aplicații și jocuri mai intensive. Sperăm ca cipul Tensor de generația următoare să poată rezolva aceste probleme în seria Pixel 8.
Ce se întâmplă cu afișajul? WinFuture a descoperit două nume de cod pentru dispozitivele Google în noiembrie trecut – Husky și Shiba. Se așteaptă ca Husky să fie Pixel 8 Pro și se spune că va avea o rezoluție de afișare de 2822 x 1344. Shiba, Pixel 8 obișnuit, va avea un afișaj cu rezoluție puțin mai mică, de 2268 x 1080. Ambele telefoane ar trebui să aibă panouri OLED.
Investigațiile făcute de WinFuture au relevat și faptul că atât Pixel 8, cât și Pixel 8 Pro ar trebui să vină cu 12 GB de RAM – o îmbunătățire frumoasă față de cei 8 GB de RAM de bază oferiți în seria Pixel 7.

Un raport din iunie 2023 confirmă faptul că Pixel 8 va primi cipuri Tensor G3 și va avea câteva îmbunătățiri majore. Cipul Tensor G3 va avea nuclee mai moderne, suport pentru standardul de stocare cel mai recent și altele. Cipul Tensor G2 avea o configurație de 2+2+4, dar G3 va avea o configurație de 1+4+4. Un singur nucleu mare va fi Cortex-X3 cu 3,0 GHz. Apoi vor exista Cortex-A715, cu patru dintre acele nuclee intermediare la 2,45 GHz. În afara numerelor, aceasta înseamnă că Pixel 8 va beneficia de o creștere semnificativă a performanței generale a CPU-ului, precum și a eficienței energetice.
De asemenea, va exista ARMv9 pentru actualizări de securitate, deoarece va implementa extensii de etichetare a memoriei (MTE) care vor preveni atacurile bazate pe memorie. De asemenea, se va elimina complet suportul pentru 32 de biți, deoarece Google a început deja să se îndepărteze de aceasta cu Pixel 7. Și în cele din urmă, G3 va ajuta Pixel 8 să ofere suport pentru stocare UFS 4.0 mai rapidă și mai eficientă, ceea ce îl aduce la același nivel cu Samsung Galaxy S23 Ultra și OnePlus 11.
Pixel 8 va avea și o actualizare a GPU-ului, deoarece G3 preia GPU-ul Immortalis de la Arm. Cu toate că nu este cel mai recent, este un GPU cu 10 nuclee care va avea multe îmbunătățiri față de iterația anterioară, inclusiv suport pentru ray-tracing.

Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: camere

pixel 8 camera


Telefoanele Pixel de la Google oferă întotdeauna performanțe excelente în ceea ce privește camera, iar seria Pixel 8 ar putea aduce o serie de schimbări importante.

În decembrie, leaker-ul @Za_Raczke de pe Twitter a afirmat că Pixel 8 și Pixel 8 Pro vor folosi tehnologia HDR în trepte pentru o calitate mai bună a imaginii. Dar aici e problema: senzorul Isocell GN1 de pe Pixel 7/7 Pro nu suportă HDR în trepte. Dar știi ce suportă? Senzorul Isocell GN2 mai nou. Prin urmare, dacă această scurgere este corectă, Pixel 8 și Pixel 8 Pro ar trebui să primească ambele hardware-uri de senzor noi pentru camera principală.
Un zvon mai recent pare să confirme faptul că Google Pixel 8 primește într-adevăr noul senzor Samsung ISOCELL GN2. Cu acest hardware îmbunătățit, vom avea un senzor mai mare care poate captura aproximativ 35% mai multă lumină decât ISOCELL GN1, rezultând fotografii mai luminoase în condiții de lumină scăzută și viteze de declanșare mai rapide, ceea ce înseamnă o reducere a estomparii în imaginile capturate.
Noul senzor este, de asemenea, capabil să înregistreze video 8K/30fps, cu ajutorul cipului Tensor G3 de generație următoare. Dar nu este clar dacă vom vedea sau nu acest lucru în Pixel 8, deoarece în acest moment nu este suportat de GCam pe Pixel 8. Cu toate acestea, este foarte probabil să vedem HDR în trepte, ceea ce reduce timpul de întârziere între cadrele capturate pentru imagini HDR, contribuind la reducerea efectului fantomă și accelerarea procesului general de captură odată apăsat butonul.
Zvonurile sugerează, de asemenea, îmbunătățiri aduse camerei ultra-wide, trecând de la 12MP, care a fost prezentă în ultimele câteva iterații, până la un obiectiv ultra-wide Sony IMX787 de 64MP. IMX787 este același senzor care este utilizat în prezent pe camera principală a Pixel 7a. Cu acest salt mare de la 12MP la 64MP, este o îmbunătățire semnificativă și aproximativ de două ori mai mare decât obiectivul anterior. De asemenea, se sugerează că va fi mai larg, astfel încât câmpul vizual ar putea trece de la o zoomare de 0,56x la 0,49x. Modul macro, introdus inițial în seria Pixel 7, poate lipsi, totuși.

Cu îmbunătățiri majore pentru camera ultra-wide, ai putea crede că și camera principală primește îmbunătățiri semnificative. Ei bine, nu. În schimb, camera principală ar putea primi doar îmbunătățiri mai modeste la nivel de hardware, cel puțin în cazul modelului standard Pixel 8. Obiectivul principal ar putea fi puțin mai larg, cu o zoomare de 0,55x în loc de 0,67x ca pe Pixel 7. Pixel 8 Pro va avea același modul teleobiectiv de 5x ca și Pixel 7 Pro, iar camera selfie de 11MP rămâne neschimbată față de seria Pixel 7.

Pixel 8 Pro ar putea primi și un nou senzor de timp de zbor (ToF) VL53L8 de 8×8, ceea ce reprezintă o îmbunătățire față de senzorul ToF cu un singur punct din generația anterioară. Acest lucru îmbunătățește focalizarea automată și o face mai fiabilă.
Acesta ar putea fi punctul de plecare pentru ca Google să facă modelul standard Pixel mai diferit față de variantele Pro. Cu seria Pixel 8, modelul standard ar putea însemna obținerea unui zoom mai slab și a unei experiențe ultrawide mai slabe.
În ceea ce privește software-ul camerei, există câteva îmbunătățiri interesante. O nouă caracteristică este „Adaptive Torch”, care nu a mai fost văzută până acum, dar va ajusta dinamic intensitatea blițului în funcție de scenă și de alte intrări, cum ar fi modul de captură. Această funcție ar trebui să contribuie la reducerea fotografiilor supraexpuse și chiar la îmbunătățirea scenelor cu lumină scăzută în care se folosește blițul. Cealaltă caracteristică nou raportată este „Segmentation AWB”, care separă scena în segmente prin AI, aplicând apoi selectiv diferite tehnici de procesare pentru părți individuale ale imaginii.
Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: baterie și încărcare
Durata de viață a bateriei și vitezele de încărcare au fost destul de dezamăgitoare în seria Pixel 7. Din fericire, se pare că Google a făcut upgrade la aceste două aspecte pentru Pixel 8. Conform unui raport de la Android Authority, Pixel 8 și Pixel 8 Pro vor beneficia de îmbunătățiri în ceea ce privește durata de viață a bateriei și vitezele de încărcare – cu diferite grade de îmbunătățire.
Se raportează că modelul Pixel 8 standard va avea o baterie de 4.485mAh, iar Pixel 8 Pro ar trebui să aibă o baterie de 4.950 mAh. Aceasta reprezintă o creștere de 215mAh pentru Pixel 8 în comparație cu Pixel 7, în timp ce bateria Pixel 8 Pro este doar cu 24mAh mai mare decât cea de pe Pixel 7 Pro.
De asemenea, se așteaptă să fie mai rapide vitezele de încărcare. Raportul afirmă că vom avea încărcare cu fir de 24W pentru Pixel 8, plus încărcare cu fir de 27W pentru Pixel 8 Pro – o creștere de 4W față de încărcarea de 20W și 23W oferită de Pixel 7 și, respectiv, Pixel 7 Pro.
Acestea nu sunt schimbări majore, dar oricum, este plăcut să vedem că Google merge în direcția potrivită aici.
Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: data de lansare
Ținând cont de istoricul lansărilor Pixel ale Google, ar trebui să avem Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro în toamna anului 2023 – probabil în jurul lunilor septembrie sau octombrie.

Pixel 7 a fost anunțat pe 6 octombrie 2022 și a fost disponibil oficial pentru achiziționare o săptămână mai târziu, pe 13 octombrie. Dacă luăm în considerare acest aspect și alte lansări de Pixel de-a lungul anilor, o lansare în toamnă pentru Pixel 8 este aproape garantată.
Nu vă așteptați ca seria Pixel 8 să fie lansată singură – zvonurile recente sugerează că Pixel Watch 2 va face o apariție în același timp și s-ar putea să fie lansat împreună cu Pixel 8 și Pixel 8 Pro.
Google Pixel 8 și Pixel 8 Pro: preț
Nu avem o confirmare solidă a prețului pentru Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Dar dacă ne uităm la Pixel 7, acesta începe de la 599 de dolari, iar Pixel 7 Pro începe de la 899 de dolari, deci este de așteptat ca Pixel 8 și Pixel 8 Pro să aibă prețuri similare.
Una dintre punctele forte ale dispozitivelor Pixel este prețul lor accesibil în comparație cu alte smartphone-uri de top, precum Samsung Galaxy S23 și iPhone 14 de la Apple, ambele începând de la 799 de dolari pentru modelele de bază. În condițiile actuale ale pieței, ar putea exista o creștere a prețurilor pentru seria Pixel 8, dar sperăm că Google va reuși să păstreze prețurile actuale încă un an.